Witam Was w tą wyjątkowo piękną niedzielę – spacerujecie, wypoczywacie czy stoicie w kuchni i gotujecie? Ja dziś na Maksa korzystam z pogody i relaksuje się wśród śpiewu ptaków i szelestu liści spacerując po moim ukochanym Borze. Macie miejsca które kiedy tylko się tam znajdziecie przywołują uśmiech na Waszą twarz? Gdzie one są podzielcie się waszymi patentami na dobry dzień
Składniki:
Filet z pstrąga łososiowego
1 łyżka sosu teriyaki
Sałatka mango:
1 mango
2 łyżeczki brązowego cukru
1 łyżeczka sosu rybnego
1 łyżeczka octu
Sok z ½ limonki
½ papryczki chilli posiekanej
6 listków mięty posiekanych
1 łyżka sosu teriyaki
Sałatka mango:
1 mango
2 łyżeczki brązowego cukru
1 łyżeczka sosu rybnego
1 łyżeczka octu
Sok z ½ limonki
½ papryczki chilli posiekanej
6 listków mięty posiekanych
Umyty i osuszony filet z pstrąga smarujemy sosem teriyaki i odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Mango kroimy w kostkę, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i listki mięty. Z brązowego cukru, sosu rybnego, octu i soku z limonki przygotowujemy sos którym zalewamy mango. Mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły.
Patelnie nagrzewamy i na odrobinie oliwy smażymy pstrąga z dwóch stron (2-3 minuty z każdej strony ). Usmażonego pstrąga serwujemy razem z sałatką mango i cząstkami limonki.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Mango kroimy w kostkę, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i listki mięty. Z brązowego cukru, sosu rybnego, octu i soku z limonki przygotowujemy sos którym zalewamy mango. Mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły.
Patelnie nagrzewamy i na odrobinie oliwy smażymy pstrąga z dwóch stron (2-3 minuty z każdej strony ). Usmażonego pstrąga serwujemy razem z sałatką mango i cząstkami limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz