Pomimo tych przebłysków pozytywnych emocji postanowiłam się trzymać ( no prawie ) z daleka od kuchni. Na moim talerzu wylądował kupny gotowiec, za to z moją ulubioną wersją sałatki coleslaw.
¼ główki białej kapusty
¼ główki czerwonej kapusty
1 duża marchewka
1 średnia cebula
½ łyżeczki soli
¼ szklanki cukru pudru
¼ łyżeczki pieprzu
1 łyżka octu
2 łyżki soku z limonki
¼ szklanki mleka
4 łyżki majonezu
¼ główki czerwonej kapusty
1 duża marchewka
1 średnia cebula
½ łyżeczki soli
¼ szklanki cukru pudru
¼ łyżeczki pieprzu
1 łyżka octu
2 łyżki soku z limonki
¼ szklanki mleka
4 łyżki majonezu
Przyrządzenie:
Kapustę biała i czerwoną drobno szatkujemy. Solimy i lekko wyciskamy ją w rękach aby szybciej zmiękła i puściła sok. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy w drobną kostkę dodajemy do pozostałych warzyw.Z cukru pudru, soku z limonki, pieprzu, mleka, octu i majonezu przygotowujemy sos, Gotowym sosem polewamy kapustę wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy surówkę do lodówki na minimum 2 godziny aby wszystkie składniki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz